27. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Za dvostruko ubojstvo u osječkom hotelu: Osude na 34 i 21 godinu zatvora!

1 min read
Kako su kazne veće od pet godna, makar nepravomoćne, obojici je određen istražni zatvor. Osuđeni Handanović već se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne...

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

Županijski sud u Osijeku jučer je nepravomoćno osudio Davora Čizmoka na 34 godine zatvora zbog ubojstva poduzetnika Pere Martića i njegove prijateljice Jadranke Modrić. Dogodilo se to ’04. godine. Za njim će biti raspisana tjeralica. Damir Handanović osuđen je na 21 godinu zatvora zbog poticanja na ubojstvo. Ovo je, inače, treće suđenje za ovaj predmet. Na prvom suđenju obojica su oslobođena optužni zbog manjka dokaza, tri godine kasnije, ’17. godine proglašeni su krivia i osuđeni na 40 i 21 godinu. Vrhovni sud je zbog proceduralnih razloga poništio prvostupanjske presude s prva dva suđenja. Treći postupak počeo je u veljači ’20. godine, a jučer su izrečene spomenute kazne.

Handanovića se optužnicom teretilo da je ’04. godine nagovorio Čizmoka na ubojstvo vlasnika automat kluba City kojeg je planirao preuzeti. Obećamo mu je isplatu većeg iznosa, dao i predujam, neutvrđenog iznosa. Čizmoka se teretilo da je u noći sa 27. na 28. ožujka ’04. u bivšem osječkom hotelu Turist ubio Martića s više hitaca iz vatrenog oružja, a potom i Jadranku Modrić, koja se ondje zatekla.

Kako su kazne veće od pet godna, makar nepravomoćne, obojici je određen istražni zatvor. Osuđeni Handanović već se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne, temeljem presude u drugom postupku. Čizmok se nije pojavio na izricanju presude.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)