28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Ne preporučava se dolazak na Jankovac! Mokar snijeg ruši stabla i grane na prometnice!

1 min read
Zbog mokrog snijega koji i dalje pada na Papuku dolazi do izvala stabala i puknuća grana stoga ne preporučamo dolazak na Jankovac, javljaju iz JU PP Papuk.

Iako je prva informacija bila dobra, štoviše pozivajuća, a da se, u slučaju želje boravka u prirodi, krene za Jankovac cestom iz Slatinskog Drenovca, jer od Velike nije očišćena, posljednja informacija kaže da prema Jankovcu ne treba kretati, koliko god bilo primamljivo posjetiti za snijega jedno od najljepštih izletišta u Hrvatskoj, svakako Slavoniji.

Iz Javne ustanove Park prirode Papuk objavili su na Facebooku kako više ni cesta od Slatinskog Drenovca prema Jankovcu, na neki način, nije prohodna, odnosno da je sve više srušenih stabala koja onemogućavaju prometovanje i čine ga opasnim.

– Zbog mokrog snijega koji i dalje pada na Papuku dolazi do izvala stabala i puknuća grana stoga ne preporučamo dolazak na Jankovac. Također, cesta Orahovica – Kutjevo je trenutno zbog istih razloga zatvorena za promet – javili su na Facebooku iz JU PP Papuk, dijeleći fotografije…

Foto: JU PP Ppauk, Facebook (screenshot)