28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Mladi vozači/ce po cijeloj Slavoniji – u kanalima! Ima i teško ozlijeđenih! Godine: 19, 20, 23…

2 min read
Nije za šaljenje, jer ima i teško ozlijeđenih osoba.

Niz je zacijelo i duži, no iz priopćenja policijskih uprava slavonskih županija razvidno je kako je veliki broj mladih vozača i vozačica ovog vikenda ‘našao kanal’. Nije za šaljenje, jer ima i teško ozlijeđenih osoba.

– U Potnjanima se u nedjelju u 3,20 sati dogodila prometna nesreća sa materijalnom štetom, a kod 20-godišnjaka iz Potnjana koji je upravljao osobnim automobilom i uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika, evidentirana je koncentracija od 1,01 promila alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.250 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 boda – javlja PU OBŽ.

– U nedjelju 26. veljače 2023. oko 13.05 sati između mjesta Trenkovo i Velika, 19-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, nije se kretala sredinom obilježene prometne trake te je sletjela na putnu bankinu uslijed čega je došlo do zanošenja vozila i nekontroliranog kretanja. Nakon toga je vozilom udarila u prometni znak i metalnu ogradu te sletjela u odvodni kanal. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 23-godišnji putnik iz vozila, dok je vozačica lakše i protiv nje slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog dijela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ – javlja i PU PSŽ.

– U petak, 24. veljače oko 17,20 sati, 20-godišnji vozač osobnog automobila, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila, izlaskom iz zavoja na cesti Cerna-Andrijaševaci izgubio je nadzor nad vozilom i sletio s ceste, pri čemu je 19-godišnja putnica zadobila teške tjelesne ozljede – priopćenje je PU VSŽ, a u kojem ima još i ovo…

– U subotu, 25. veljače oko 04,20 sati u Komletincima, 35-godišnja vozačica osobnog automobila na ravnom dijelu ceste prešla je s kolnika na bankinu, izgubila nadzor nad vozilom i sletjela u odvodni kanal, pri čemu je zadobila teške tjelesne ozljede.

Foto: Pixabay (ilustracija)