23. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Doznajemo detalje bacanja ‘rezervnog kotača’ s nadvožnjaka i razbijene ‘šajbe’ na autobusu u Osijeku!

2 min read
- Do događaja je došlo u Svilajskoj ulici, dakle ispod nadvožnjaka između dvaju trgovačkih centara u toj ulici - kazala nam je glasnogovornica Policijske uprave osječko-baranjske Edita Roterbauer.

Tko god je učinio ovaj bezobrazluk, kada bude pronađen, mogao bi se suočiti ne samo s prijavom zbog oštećenja tuđe stvari, već se, neslužbeno doznajemo, priprema i kaznena prijava dovođenja u opasnost osoba, odnosno kako god službena i pravna formulacija glasila. Naime, kako smo jutros izvijestili, na temelju policijskog priopćenja, netko je u Osijeku, s nadvožnjaka, bacio kotač s pneumatikom na vjetrobransko staklo autobusa. Dogodilo se to 22. siječnja.

Kako nam iz policije potvrđuju, iako je PU OBŽ tek sada izvijestila o događaju, očevid je obavljen istog dana, istog trenutka, traganje za počiniteljem je počelo odmah, a priopćenje medijima i javnosti je načinjeno po primitku odštetnog zahtjeva vlasnika autobusa, koje je opet bilo uvjetovano i drugim zakonskim rokovima i okvirima.

– Do događaja je došlo u Svilajskoj ulici, dakle ispod nadvožnjaka između dvaju trgovačkih centara u toj ulici – kazala nam je glasnogovornica Policijske uprave osječko-baranjske Edita Roterbauer.

Pojednostavljeno, netko je s nadvožnjaka između Emmezete i Portanove bacio ‘rezervni točak’, kotač s gumom, na autobus u vožnji, pri čemu je ‘šajba’ pukla, potpuno je razbijena, a šteta se procjenjje na oko 4.500 eura.

Taj nadvožnjak je željeznički, njime prolazi pruga Osijek-Zagreb, a nerijetko ga i pješaci, van svake pameti, koriste za smjer hodanja između rubnog dijela grada i prigradskih naselja.

Kako je ispod nadvožnjaka prometni znak koji svjedoči visini od 4,5 metara, sve su pretpostavke da je kotač mora biti, preko ograde, bačen s visine od najmanje 5 metara. Inače, iako ovdje ne znamo o kakvom je kotaču i gumi riječ, težina čelične flege s gumom, od primjerice 15 ‘cola’, može dostići i oko 17 kilograma.

Tko je bacio kotač, zašto, s kakvim namjerama, ciljem, ludošću…!?!?

Neslužbeno doznajemo kako je riječ o autobusu GPP-a.

Podsjećamo, policija je danas ranije izvijestila…

– Nepoznati počinitelj je 22. siječnja s nadvožnjaka u Osijeku bacio kotač s pneumatikom na vjetrobransko staklo autobusa. Pravnoj osobi pričinjena je materijalna šteta od oko 4.500 eura. Tragamo za nepoznatim počiniteljem.

Foto: Google Street View (screenshot) & Pixabay (ilustracija)