20. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kakav oporavak! Ovo je orao štekavac nađen prije tri tjedna! Uskoro je spreman za let u visine!

1 min read
- Orao izgleda daleko bolje, zahvaljujući biranoj hrani te svakodnevnoj njezi brižnih timaritelja i veterinara - zaključuju u objavi danas iz osječkog ZOO vrta.

– Točno je tri tjedna prošlo otkako je ozlijeđeni orao štekavac stigao iz Aljmaškog rita u naše oporavilište. Bio je na rubu snaga, gladan, mršav, ulijepljen u ljepilo i iščašenoga krila. No, danas je posve nova priča – objavili su iz ZOO vrta i fotografijama potkrijepili oporavak ‘vladara visina’ ovih prostora, dodajući…

– Orao izgleda daleko bolje, zahvaljujući biranoj hrani te svakodnevnoj njezi brižnih timaritelja i veterinara – zaključuju u objavi danas iz osječkog ZOO vrta.

Podsjećamo, prije tri tjedna orao je bio uz obalu, na tlu, letjeti nije mogao. Trebala mu je pomoć. I ekipa stručnjaka je izašla na teren, a orao štekavac je naposljetku spašen, javila je na Facebooku Javna ustanova za zaštitu prirode Osječko-baranjske županije.

– Prema dojavi djelatnika JU PP Kopački rit, Služba čuvara prirode JU za zaštitu prirode Osječko-baranjske županije se pobrinula za ozlijeđenog orla štekavca koji je pronađen na lokaciji Regionalni park Mura-Drava (Aljmaški rit) između 2. i 1. kilometra na rijeci Dravi – javili su na Facebooku iz Javne ustanove, dodajući kako je orao štekavac odmah prebačen u veterinarsku ambulantu na pregled, a nakon toga u Oporavilište Zoološkog vrta Osijek, gdje se i trenutno nalazi.

– U spašavanju je pomogao timaritelj Dino Petrina, djelatnik ZOO vrta Osijek – zaključili su.

Foto: Facebook (screenshot)

FOTO DANAS

FOTO PRIJE