19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Motikom u čelo! Slavonka N. postavljala ogradu, a susjed P. vrijeđao, udario… Dobio je po čelu!

2 min read
Susjeda N. je stavila ruku na stup pokazavši među, granicu, tvrdila da P. nije u pravu. Udario ju je rukom po ruci, a onda je ona zamahnula motikom i gospodina P. udarila ušicom motike po čelu.

Komplicirano je. Ali, epilog je da je nakon svađe gospođa N. motikom u čelo udarila svog susjeda. Zadobio je potres mozga, posjekotinu, a sada je stigla i presuda.

Naime, kako stoji u presudi, bilo je to u lipnju prošle godine, u večernjim satima. Bilo je to u mjestu nedaleko od Virovitice.

Susjed P. bio je na svojoj zemlji. Njegova susjeda A. je uz pomoć susjede N. postavljala ogradu između svoje i susjedove čestice. Susjed P. je negodovao, vrijeđao…, sve zbog načina postavljanja stupova, a smatrao je i da su ušle u njegovo zemljište. Počeo se raspravljati sa susjedom A., ona pozvala policiju… – doznaje i piše portal Danica.hr.

Ništa manje važno, susjed P. imao je 1,40 promila, saznat će se kasnije.

Susjeda N. je stavila ruku na stup pokazavši među, granicu, tvrdila da P. nije u pravu. Udario ju je rukom po ruci, a onda je ona zamahnula motikom i gospodina P. udarila ušicom motike po čelu.

Susjeda N. je osuđena jer je tjelesno ozlijedila susjeda P. Počinila je kazneno djelo protiv života i tijela. P. je otišao na hitnu pa kod neurologa, gdje mu je, uz inicijalnu dijagnozu o tjelesnoj ozljedi u vidu posjekotine, utvrđen i potres mozga, piše portal.

P. je tvrdio da ga je N. udarila sjekirom, a ona se branila kako je sve bila samo reakcija na njegov napad.

– Nakon što me ruka zaboljela, automatski sam se okrenula i u tom trenutku nisam vidjela P. On je bio pijan i nasilan prema prisutnima, a kod udarca prišao mi je s leđa, tako da ga nisam mogla vidjeti, niti maknuti se od stupa. Nisam ga htjela ozlijediti, udarila sam ga automatski, u obrani – branila se N., piše portal, dodajući kako je N. dobila uvjetnu zatvorsku kaznu, a P. prekršaj za remećenje javnog reda i mira.

N. mora isplatiti odštetu od 1.000 eura. Presuda je nepravomoćna.

Foto: Pixabay (ilustracija)