18. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

MORH raspisao natječaje za prijam u kadetsku službu! Obučavaju pilote, inženjere, kontrolore…

2 min read
Uvjeti koje kandidati/kinje moraju ispunjavati za prijam u kadetsku službu navedeni su u svakom pojedinom natječaju na mrežnim stranicama MORH-a.

Raspisana su od jučer četiri natječaja za prijam u kadetsku službu na Sveučilištu u Zagrebu i Sveučilištu u Splitu. Eto prilike za karijeru…

Naime, Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je javne natječaje za prijam u kadetsku službu na zagrebačkom sveučilištu i to Preddiplomski sveučilišni studij Vojnog inženjerstva – do 70 kandidata/kinja i Preddiplomski sveučilišni studij Vojnog vođenja i upravljanja – do 40 kandidata/kinja, zatim na splitskom za Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Vojno pomorstvo – do 20 kandidata/kinja, naposljetku u Zagrebu još, na Fakultetu prometnih znanosti, Preddiplomski sveučilišni studij Aeronautika – vojni pilot – do 20 kandidata/kinja i Preddiplomski sveučilišni studij Aeronautika – vojna kontrola zračnog prometa – do 6 kandidata/kinja.

– Rok za podnošenje prijava za Sveučilište u Zagrebu – Fakultet prometnih znanosti za preddiplomski sveučilišni studij Aeronautika – vojni pilot je 31. ožujka 2023. godine, a za preddiplomski sveučilišni studij Aeronautika – vojna kontrola zračnog prometa je 12. svibnja 2023. godine.

– Rok za podnošenje prijava za Sveučilište u Zagrebu, preddiplomski sveučilišni studij Vojnog inženjerstva i preddiplomski sveučilišni studij Vojnog vođenja i upravljanja i Sveučilište u Splitu integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Vojno pomorstvo je 12. svibnja 2023. godine.

– Kandidati/kinje se prijavljuju u propisanom roku elektronički Središnjem prijavnom uredu na portalu postani-student i pismeno na adresu: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b. Uz prijavu kandidati/kinje trebaju priložiti zamolbu sa životopisom, adresom i brojem telefona/mobitela, presliku osobne iskaznice, uvjerenje da nije pokrenut kazneni postupak, ne starije od šest mjeseci.

Uvjeti koje kandidati/kinje moraju ispunjavati za prijam u kadetsku službu navedeni su u svakom pojedinom natječaju na mrežnim stranicama MORH-a.

Foto: Pixabay (ilustracija)