1. travnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kopika spremna za drugu fazu rekonstrukcije! Radić: Dječji bazen, rekreacijski, restoran, hortikultura…

2 min read
Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić na 'aktualcu' 13. sjednice Gradskog vijeća Grada Osijeka upitan je za radove na Kopiki, njihov eventualni nastavak, a stvari stoje tako da je dokumentacija pripremljena i poslana na mjerodavne adrese u potrazi za financiranjem.

Prva faza rekonstrukcije osječke Copacabane izvršena je u zadanim rokovima, rekordno, taman na vrijeme do lanjske kupališne sezone. Realizirana je izgradnja dvaju novih bazena, prva etapa prve ikada rekonstrukcije najpopularnijeg osječkog kupališta, koje je do tada gubilo vodu, onečišćavalo Dravu, koje prethodne godine, na kraju krajeva, uopće nije radilo.

A sada? Sada je Kopika spremna za drugu fazu rekonstrukcije, nastavak radova.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić na ‘aktualcu’ 13. sjednice Gradskog vijeća Grada Osijeka upitan je za radove na Kopiki, njihov eventualni nastavak, a stvari stoje tako da je dokumentacija pripremljena i poslana na mjerodavne adrese u potrazi za financiranjem.

– Jučer je prijavljena druga faza rekonstrukcije na Nacionalni plan oporavka i otpornosti… – počeo je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić u utorak na sjednici, dodajući da je vrijednost druge faze oko 6,6 milijuna eura, a potom nabrojao što ona uključuje…

– Uključuje dječji bazen, rekreacijski bazen, strojarnicu, energetsku obnova restorana, također je sastavnica i hortikultura, digitalno očitavanje kartica ulaska… – nizao je gradonačelnik, kazavši i kako je ponovno nasipan pijesak na dravsko kupalište uz Copacabanu, a bit će i na ostalim, na Pampasu, kod Želje…

Na kraju je Radić još dodao kako će u sastavu prve faze biti ove godine završena i javna rasvjeta na Kopiki, jer su prošle godine postavljene pripreme za stupove.

Kada će do toga doći, ovisi o dinamici odobravanja sredstava, a nadanja iz Kuhačeve 9 su da će biti povučeno što više novca iz NPOO-a.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)