23. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U Slavoniji: Razbojnik u pošti nekoliko dana ranije maskiran zalio unutrašnjost benzinom!

2 min read
- Također je utvrđeno da je 55-godišnjak, dana 20. veljače, oko 8.20 sati, u istoj poslovnici počinio kazneno djelo razbojništva. Maskiran je ušao u poslovnicu, te je unutrašnjost iste prolio benzinom, a nakon čega se udaljio ne otuđivši ništa. U spomenutom nije bilo ozlijeđenih osoba. 

– Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom na okolnosti počinjenja kaznenog djela razbojništva – javlja danas policija, a o slučaju o kojem smo jučer izvijestili…

Međutim, ima još…

– Naime, policija sumnjiči 55-godišnjaka da je jučer (1. ožujka), u 12.50 sati, u Slavonskom Brodu, maskiran i uz prijetnju oružjem ušao u poslovnicu pošte, te iz blagajne otuđio nekoliko tisuća eura, udaljivši se u nepoznatom smjeru.

– Policijski službenici su odmah po saznanju započeli tragati za počiniteljem kojega su za nepunih sat vremena pronašli, uhitili i priveli u policijsku postaju. U sklopu kriminalističkog istraživanja kod osumnjičenog je pronađeno i oduzeto oružje (plašljivac) i otuđeni novac.

– Također je utvrđeno da je 55-godišnjak, dana 20. veljače, oko 8.20 sati, u istoj poslovnici počinio kazneno djelo razbojništva. Maskiran je ušao u poslovnicu, te je unutrašnjost iste prolio benzinom, a nakon čega se udaljio ne otuđivši ništa. U spomenutom nije bilo ozlijeđenih osoba. 

– Policijski službenici će danas 55-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela razbojništva predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom će biti predan Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje.

– Osumnjičenom je također izdan prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana – zaključuje policija.

Foto: Pixabay (ilustracija)