16. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

NK Osijek: “Podmirenjem obveza izbjegli smo zabranu nastupa u europskim natjecanjima”

2 min read
Naime, utvrđeno je kako Osijek i Rijeka nisu ispunili kriterije za licenciranje klubova, jer imali su dospjele obveze u ožujku '22., a Osijek i nepodmirene obveze iz ove sezone.

NK Osijek i HNK Rijeka su jedni od više klubova koje je UEFA kaznila prema novom Pravilniku o licenciranju i financijskoj održivosti klubova. ‘Odrezane’ su im kazne od po 450.000 eura, s tim da je Osijek još dodatno kažnjen sa 150.000 eura.

Naime, utvrđeno je kako nisu ispunili kriterije za licenciranje klubova, jer imali su dospjele obveze u ožujku ’22., a Osijek i nepodmirene obveze iz ove sezone.

Rezultat tih kazni uključuje i ‘monitoring’ klubova. Rijeku će se promatrati godinu dana, Osijek dvije. Pa ipak, izbjegnuta je ‘izolacija’ od europskih natjecanja, jer Osijek se odmah reagirao.

PRIOPĆENJE KLUBA

– Nastavno na odluku UEFA-e o financijskom nadzoru zbog kršenja odredbi vezanih uz financijski Fair play u prošloj godini, NK Osijek jasno namjerava poštivati sve odredbe UEFA-inih pravilnika i djelovati u skladu s istima – priopćili su odmah istog dana iz NK Osijek, nastavljajući…

– Nismo sretni zbog situacije u kojoj smo se našli i što nas je UEFA stavila pod financijski nadzor, ali činjenica je da u prošlosti neke svoje financijske obveze, zbog velikih ulaganja u prvu momčad i značajnog povećanja troškova izgradnje stadiona, nismo podmirili na vrijeme.

– Bili smo u konstantnoj komunikaciji s UEFA-om, znali koje su opasnosti i što je najvažnije, podmirenjem svojih obveza izbjegli smo zabranu nastupa u europskim natjecanjima.

– Kako se u budućnosti ne bi ponavljale takve ili slične situacije, ove zime smo krenuli u racionalizaciju troškova, podmirili dugove koje smo imali prema drugim klubovima i skinuli FIFA-inu suspenziju.

– Činjenica da nas je UEFA stavila pod financijski nadzor nas ne veseli, ali vjerujemo da smanjenjem troškova te završetkom kapitalnog projekta, kao što je stadion u budućnosti nećemo imati ovakve ili slične probleme – zaključuje se u priopćenju kluba.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)