30. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Grad Osijek: Za djelovanje dobrovoljnih vatrogasnih društava u 2023. godini osigurano 411.706 eura

1 min read
Na području Grada Osijeka, inače, djeluje Javna vatrogasna postrojba i pet dobrovoljnih vatrogasnih društava: DVD Osijek Gornji grad, DVD Osijek Donji grad, DVD Retfala Osijek, DVD Osijek-Tenja i DVD Sarvaš.

Gradonačelnik Osijeka u skladu sa svojim nadležnostima osigurava organiziranost, opremanje i djelovanje vatrogastva na području Osijeka, pa tako i DVD Donji grad – poručio je u subotu predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Florijančić na 148. Skupštini donjogradskog vatrogasnog društva.

– Prošle godine je za vatrogastvo u gradu Osijeku iz Proračuna isplaćeno više od tri milijuna kuna, od čega je 790.000 dobilo DVD Donji grad. Ove godine osigurano je 411.706 eura za djelovanje dobrovoljnih vatrogasnih društava u Osijeku – dodao je Florijančić.

Na Skupštini su se mogle čuti i neke od posljednjih intervencija vatrogasaca DVD-a Donji grad, poput sprječavanja daljnje štete na krovu KBC-a, kao i otklanjanje oštećenja na brojnim donjogradskim krovovima nakon vjetrovitog nevremena koje je početkom veljače pogodilo Osijek.

Ovom je prigodom obilježen i završetak obnove njihova vatrogasnog doma, pri čemu je uređeno i devet stanova, koji su mladim vatrogascima i njihovim obiteljima koji nemaju nekretnine ponuđene u najam.

Na području Grada Osijeka, inače, djeluje Javna vatrogasna postrojba i pet dobrovoljnih vatrogasnih društava…

DVD Osijek Gornji grad, DVD Osijek Donji grad, DVD Retfala Osijek, DVD Osijek-Tenja i DVD Sarvaš.

Tekst i foto: Grad Osijek