20. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osječki vatrogasci spasili psa iz šahta, ali im je papagaj s jedne zgrade na Jugu 2 preletio na drugu!

2 min read
- Što se papagaja tiče, on je kolegama preletio s jedne na drugu zgradu, ali su vlasnici rekli da će sada oni otići po njega. Bio je na zidu 4. kata zgrade, a onda preletio na drugu - dodao je Goran Ivković.

Pitanje svih pitanja – tko će? Nema drugih do osječkih vatrogasaca! I kada valja iz rupe izvlačiti ‘krznenog legu’, kada sa zgrade valja skinuti ‘pernatog legu’, čija je kondicija stečena u stanu vrlo mala, a i orijentacija izvan stana i krletke ‘k’o u magli’. I opet bravo za osječke vatrogasce!

Spasili su psa iz šahta, zacijelo i papagaja sa zgrade… Ako ne gori nigdje, osječki vatrogasci svejedno ‘stoje mirno’. Jučer su vodili dvije najneobičnije intervencije ove godine! Dva su se života spašavala. Iako nisu ljudi, netko je također, uz ta dva mala bića, jako čekao da se spasi njihovo perje i krzno.

Županijski centar 112 Osječko-baranjske županije izvijestio je jutros o dvije vrlo neobične intervencije spašavanja, kamo su poslani osječki vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe.

– Vatrogasci Osijek imali su tehničku intervenciju, po dojavi, o papagaju na zidu stambene zgrade u Osijeku, Stonska ulica 8, kao i tehničku intervenciju, po dojavi, o psu koji je upao u otvoreni šaht, u Osijeku, Zapadno predgrađe 18/b – javili su iz Centra 112.

Zapovjednik JVP Osijek Goran Ivković potvrdio je za OsijekExpress.com obje intervencije, dodajući kako su psa s lakoćom izvukli iz šahta, ali da je papagaj ‘zdimio’ na drugu zgradu. Ali, onamo su zanjim otišli vlasnici i nije više bilo potrebe za intervencijom. Što će reći kako je i papagaj vjerojatno živ i zdrav i kod kuće.

– Pas je bio na dubini od 2 do 3 metra u otvorenom šahtu. Kada se naš vatrogasac uvjerio kako nije agresivan, sišao je po njega u šaht, a ‘gurtnama’ smo ga izvukli – kazao je za OsijekExpress.com zapovjenik JVP Osijek.

– Što se papagaja tiče, on je kolegama preletio s jedne na drugu zgradu, ali su vlasnici rekli da će sada oni otići po njega. Bio je na zidu 4. kata zgrade, a onda preletio na drugu – dodao je Goran Ivković.

Iako ne zna što se događalo s papagajem dalje, sve su prilike da su vlasnici, rekavši kako će oni otići po njega, imali pristup na drugoj zgradi gdje su ga mogli dozvati, a papagaji svojim ‘gazdama’ znaju biti jako lojalni i prijatelji.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Pixabay (ilustracija)