19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Olujni udari vjetra!? Upozorenje za Osijek! Od 11 do 16 sati! Udari iznad 55 km/h!?

1 min read
Inače, 'alarm' je prvog stupnja, takozvani 'žuti alarm'.

Proljetna ćudljivost vremena za sutra, za subotu, donosi moguću grmljavinu u Osijeku i okolici, nastavak oborina, kišu, ali i jak vjetar. Posebno neugodno može biti između 11 i 16 sati, javlja DHMZ upozorenjem za ‘osječku regiju’, odnosno Osijeka i okolicu, Slavoniju.

Inače, ‘alarm’ je prvog stupnja, takozvani ‘žuti alarm’.

– Vrijedi od 11.03.2023 11:00:00 do 11.03.2023 16:00:00. Stupanj pripravnosti: Žuto. Mjestimice jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar s olujim udarima. Najjači udari vjetra > 55 km/h. Budite na oprezu zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom – stoji u ‘žutom alarmu’ Državnog hidrometeorološkog zavoda.

A vrijeme u subotu već smo djelomično opisali…

– Promjenljivo te u unutrašnjosti danju osjetno svježije. Mjestimična kiša vjerojatnija je u prvom dijelu dana. Poslijepodne i prema večeri smanjenje naoblake. Zapuhat će umjeren, kratkotrajno i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u Slavoniji, Baranji i Srijemu sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 10 °C. Najviša dnevna u unutrašnjosti od 8 do 12.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Pixabay (ilustracija)