30. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Policijski ‘sažetak’ utakmice Osijeka i Hajduka: Zbog baklji i dima u tijeku kriminalistička istraživanja…

2 min read
- Za vrijeme utakmice na tribinama je zapaljeno više baklji i dimnih kutija te policija nastavlja kriminalističko istraživanje navedenog protupravnog ponašanja.

– Na stadionu Gradski vrt u Osijeku u nedjelju je s početkom u 17,30 odigrana nogometna utakmica 25. kola SuperSport HNL-a između NK „Osijek“ i HNK „Hajduk“ koju je s tribina pratilo 6.107 posjetitelja,  od toga 673 navijača gostujuće momčadi – započinje policija sažetak svojih aktivnosti i zapažanja s utakmice, ranije proglašene susretom visokog rizka.

– Ravnateljstvo policije je kroz uspostavljeni Stožer za osiguranje utakmica visokog rizika preuzelo koordinativnu ulogu – nastavlja policija nizati…

– U suradnji s drugim policijskim upravama, Policijska uprava osječko-baranjska je organizirano prihvatila 19 kombi vozila i 28 osobnih automobila s gostujućim navijačima i prepratila ih u povratku.

Postupanje prije, za vrijeme i nakon utakmice

– Za vrijeme utakmice na tribinama je zapaljeno više baklji i dimnih kutija te policija nastavlja kriminalističko istraživanje navedenog protupravnog ponašanja.

– Dvije osobe su privedene zbog počinjenog prekršaja iz članka 4. Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima i članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

– Osim navedenog, nisu zabilježena druga značajnija narušavanja javnog reda i mira.

– U provedbi mjera osiguranja sudjelovali su, uz veći angažman, svi rodovi policije – posebice intervencijske postrojbe interventne i specijalne policije te temeljne i prometne policije.

– Utakmica je završila u 19:30 sati, nakon čega je uslijedio razilazak posjetitelja i preprata gostujućih navijača koja je protekla bez incidenata.

– Tijekom osiguranja javnog okupljanja nisu evidentirani negativni sigurnosni događaji, nije bilo značajnijih narušavanja javnog reda i mira, ozljeđivanja osoba, kao ni oštećenja imovine.

– Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da ovaj nogometni susret protekne sigurno za posjetitelje, a i za sve građane uz što manje ometanja svakodnevnih aktivnosti.