30. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Remi u Gradskom vrtu! Nizozemci u dvije utakmice ‘Kaubojima’ ostavili 1 bod!

1 min read
Gosti su u 11. minuti imali 4-1, ubrzo i 5 golova prenosti. 'Kauboji' novog izbornika Gorana Perkovca su tek kasnije podigi razinu i dinamiku igre do kraja poluvremena stigli smo na gol zaostatka.

Utakmica 4. kola kvalifikacija za EP ’24. godine, utakmica Hrvatske i Nizozemske u Gradskom vrtu, završena je rezultatom 25-25, ‘Kaubojima’ su Nizozemci iz dvije utakmice kvalifikacija ostavili 1 bod. Naši nisi u drugom susretu protiv Nizozemske nisu uspjeli do pobjede. Prije 4 dana bilo je 27-32, sada 25-25.

Da smo pobijedili, napravili bi važan korak prema EP-u u Njemačkoj, a sada je odluka odložena za travanj. Tada su na rasporedu zadnja dva kola. U ovom trenutku u grupi 5 vodi Grčka s bodom više od Hrvatske i Nizozemske. Ima 6, mi 5.

Loše smo i počeli utakmicu. Gosti su u 11. minuti imali 4-1, ubrzo i 5 golova prenosti. ‘Kauboji’ novog izbornika Gorana Perkovca su tek kasnije podigi razinu i dinamiku igre do kraja poluvremena stigli smo na gol zaostatka.

Kasnije se igralo gotovo ‘gol za gol’, a 4 minute prije kraja dostigli smo 25-23 i p’pretvorili’ to u remi.

U hrvatskim redovima najefikasniji su bili Mateo maraš s pet golova, Filip Glavaš i Tin Lučin sa po četiri, dok je Dominik Kuzmanović imao osam obrana.

Posljednja dva kola na rasporedu su u travnju. Hrvatska prvo 26. travnja gostuje u Grčkoj, a kvalifikacije će zaključiti 30. travnja na domaćem terenu protiv Belgije.

Foto: Pixabay (ilustracija)