30. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Policija ugledala kako na autocesti nedaleko od naplatnih kućica tri osobe sjedaju u Passat…

1 min read
- Policijski službenici su provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili da je vozač navedenog osobnog automobila, 56-godišnji državljanin Republike Srbije, omogućio trima državljanima Republike Kosovo (26 i 22-godišnji muškarci, dok je među njima bila i 19-godišnjakinja)  da nezakonito uđu i borave na teritoriju Republike Hrvatske.

– 11. ožujka, oko 19 sati, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su tijekom redovitih poslova zaštite državne granice i na temelju analiza rizika te profiliranja osoba i vozila koje smatraju da trebaju provjeriti, uočili da su na sjevernom prometnom traku autoceste A3, u blizini naplatne postaje Lipovac, tri osobe sjele u osobni automobil, a policijski službenici su radi utvrđivanja legaliteta boravka na teritoriju Republike Hrvatske zaustavili uočeni osobni automobil marke VW Passat njemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 56-godišnji državljanin Republike Srbije, u kojem su i zatečene tri osobe – javlja policija i nastavlja…

– Policijski službenici su provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili da je vozač navedenog osobnog automobila, 56-godišnji državljanin Republike Srbije, omogućio trima državljanima Republike Kosovo (26 i 22-godišnji muškarci, dok je među njima bila i 19-godišnjakinja)  da nezakonito uđu i borave na teritoriju Republike Hrvatske.

– Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnice Šengenskog sporazuma 56-godišnji državljanin Republike Srbije će biti uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

– Nadasve, Policijska uprava vukovarsko-srijemska je protiv troje državljana Republike Kosovo provela prekršajne postupke, budući su počinili prekršaj iz članka 42. Zakona o nadzoru državne granice, a nakon čega su u skladu sa propisima udaljeni u Republiku Srbiju – zaključuje se,

Foto: Pixabay (ilustracija)