1. travnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Sergej za pobjedu Rome zabio Laziju u sudačkoj nadoknadi! Mama: “Škola, trening, jezik, ‘tekma’…”

2 min read
- Dođe ih pogledati Mourinho, bude na treninzima i Totti. Diže im to svima samopouzdanje, a postaje i naravna stvar - zaključuje za OsijekExpress.com Željka Fuderer Levak.

Poslije Sampdorije, Sergej Levak je zabio gol i Laziju. I to u velikom rimskom derbiju Rome i Lazia, utakmici U17 uzrasta! Dojučerašnji mladi osječki veznjak gol je zabio u 92. minuti utakmice, u sudačkoj nadoknadi, za 1-0 i trijumf Rome.

Drugi je to Levakov gol u svega dva tjedna. Nema sumnje, pred osječkim nogometašem potencijalno je briljantna nogometna karijera.

Roma je, dakle, vrhunski tržila, a za koji mjesec, sukladno ranijem sporazumu, moći će otkupiti Sergejov ugovor s Osijekom. Mladi veznjak u svega par sezona ‘preskočio’ je iz KNŠ Hypo-Limača i NK Osijeka na najvišu europsku nogometnu razinu.

Krenuo je već u školu na talijanskom jeziku u Rimu. Živi u kampu s ostalim ‘klincima’ Rome. Roditelji u ovoj fazi privikavanja na nove okolnosti ne smiju odveć ‘primirišati’ blizu, već svojim ‘izbivanjem’ pomoći da tranzicija mladog igrača iz jedne u drugu sredinu, uz osamostaljivanje, dobro prođe. Sergej Levak je u par tjedana odrastao.

– Ispunjen mu je dan. Trening, talijanska škola, naša ‘online’ nastava, učenje jezika, trening… – govori nam za OsijekExpress.com Sergejova majka Željka Fuderer Levak i dodaje…

– Ima nešto dečki s ovih prostora s kojima se nekada podruži, ali u suštini je, kao i oni uostalom, predan radu, školi i nogometu. Nema stajanja, nema mu odmora – tumači nam.

A Roma ga odgaja za velike stvari. Treninge mladih igrača ‘spojli’ su sa seniorskom ekipom. Udaljeni su svega par metara jedni od drugih dok se pripremaju, otkriva nam Željka Fuderer Levak.

– Dođe ih pogledati Mourinho, bude na treninzima i Totti. Sin mu trenira s mladima. Diže im to svima samopouzdanje, a postaje i naravna stvar – zaključuje za OsijekExpress.com Željka Fuderer Levak.

Usput, njegovom ocu Krešimiru Levaku jučer je bio rođendan. Sin Sergej iz Rima je poslao najbolji dar. Gol za Romu protiv Lazija.

Foto: Levak (privatna arhiva, ustupljeno za objavu)