28. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Paket mjera: Cijene struje, plina, namirnica… U košarici umjesto lopatice i vrata – carsko meso!

1 min read
Carsko meso će biti 3,79 eura za kilogram.

Predstavljen je danas paket mjera Vlade za ublažavanje inflacije i poskupljenja energenata i namirnica. Učinjena je manja izmjena u košarici proizvoda fiksirane najviše cijene. O tome će Vlada odluku donijeti u četvrtak, ali u košarici više neće biti svinjska lopatice i svinjskog vrata, umjesto kojeg dolazi carsko meso.

Za jestivo suncokretovo ulje cijena bi bila niža – 1,72 eura za litru (do sada 1,86 eura), a iste cijene ostaju za mlijeko, brašno (glatko i oštro), šećer, cijelo pile i svinjsko mljeveno meso.

Carsko meso će biti 3,79 eura za kilogram.

– Zbog moguće nestašice proizvoda svinjskog mesa (lopatica i vratina) shvatili smo da postoji mogućnost da ako ostanu ograničene cijene, da ih možda neće biti, pa ćemo ih maknuti s liste, ali smo stavili carsko meso po cijeni od 3,79 eura – kazao je premijer Andrej Plenković.

Cijena električne energije za kućanstva, za javni i neprofitni sektor, za malo poduzetništvo te poduzetnike do kraja rujna ostaje na istoj razini.

– Cijena plina za kućanstva, javni i neprofitni sektor ostaje ista. Cijena za kućanstva zadržava se do 1. travnja 2024. – kazao je Plenković.

Foto: Pixabay (ilustracija)