28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U Slavoniji uhićen prevarant iz BiH, koji je gospođi iz Ploča na prevaru uzeo 33.000 eura!

1 min read
- Tijekom razgovora 68-godišnjak je doveo u zabludu kako mu, zbog nastalih financijskih problema, treba financijska pomoć, te je tražio novce za koje je tvrdio da će joj uskoro vratiti.

– Početkom ožujka ove godine u Policijsku postaju Ploče pristupila je 63-godišnjakinja koja je policijskim službenicima prijavila prijevaru – javlja policija i nastavlja…

– U svojoj prijavi je navela kako je putem aplikacije za komuniciranje, od prosinca prošle  do početka ožujka ove godine, komunicarala s 68-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine kojeg poznaje od ranije.

– Tijekom razgovora 68-godišnjak je doveo u zabludu kako mu, zbog nastalih financijskih problema, treba financijska pomoć, te je tražio novce za koje je tvrdio da će joj uskoro vratiti.

– Oštećena je pristala pomoći mu te mu je poslala bonove u ukupnoj vrijednosti od 33 tisuće eura.

– Budući novce u dogovorenom vremenu nije vratio, oštećena je cijeli slučaj prijavila policiji.

– Temeljem raspisane potrage osumnjičeni je uhićen 10. ožujka u Slavonskom Brodu te je doveden u PP Ploče na kriminalističko istraživanje po završetku kojeg je, uz kaznenu prijavu za kazneno djelo prevare doveden proitvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske – zaključuje policija.

Foto: Pixabay (ilustracija)