28. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Još jedan bijeg u Slavoniji: Istrčao iz automobila, bacio drogu, trčao ulicom, opirao se…

2 min read
Utvrđeno je da se radi o 26-godišnjaku u čijem organizmu je alkotestom očitana koncentracija alkohola od 0,62 promila, te je doveden u policijsku postaju.

– Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, dana 15. ožujka, oko 16.50 sati, u Slavonskom Brodu, u Ulici Stjepana Radića, nadzirući promet pokušali su zaustavili osobni automobil kojim je upravljala nepoznata muška osoba – javlja policija i dodaje kako je tada krenuo ‘krešendo’…

– Vozač se nije zaustavio sukladno naredbi o zaustavljanju policijskih službenika, već je počeo povećavati brzinu s ciljem bijega, no shvatio je da policiji ne može pobjeći, pa je skrenuo s kolnika na desnu stranu, žurno izašao iz automobila, te se trčeći dao u bijeg, odbacivši od sebe PVC vrećicu nepoznatog sadržaja.

– Policijski službenici su ga ubrzo sustigli i budući da se muškarac opirao i pružao aktivan otpor uporabljena su sredstva prisile. Utvrđeno je da se radi o 26-godišnjaku u čijem organizmu je alkotestom očitana koncentracija alkohola od 0,62 promila, te je doveden u policijsku postaju.

– Pritom su ga pregledali liječnici, konstatiravši da nema ozljeda, te da je sposoban za daljnji postupak u policiji.

– Nadalje je utvrđeno da je 26-godišnjak recidivista, učestali ponavljač težih prometnih prekršaja, vožnje pod utjecajem alkohola, upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje i sl., protiv kojega policijski službenici podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

– Pregledom sadržaja odbačene vrećice utvrđeno je da se u istoj nalazi 3,25 grama droge marihuane, te protiv 26-godišnjaka policijski službenici podnose i optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

– Također je prekršajno prijavljen zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici.

Foto: Pixabay (ilustracija)