28. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Na inicijativu Grada i gradonačelnika pitanje ‘čepa’ u Strossmayerovoj je prošlost!

2 min read
Dok radovi na pripremi nove regulacije ne budu gotovi, vrijedi privremena. A radovi se planiraju dovršiti do ponedjeljka, što bi značilo da će građanke i građani Osijeka, svi koji prometuju Strossmayerovom, u ponedjeljak biti bez brige.

Linije su već bile iscrtane, a oko podneva su ‘cestari’ krenuli ‘izvlačiti’ i pokazivače smjera na kolniku, kako bi sve bilo spremno za skoru ‘staru’ regulaciju u Strossmayerovoj ulici u Osijeku. Iz Grada Osijeka je, naime, na čelu s gradonačelnikom Ivanom Radićem, stigla inicijativa rješavanja pitanja ‘čepa’ nastalog u Strossmayerovoj ulici novom regulacijom, a na način da se iz smjera Retfale lijeva traka ponovno namijeni za ravno, iz smjera centra lijeva traka za lijevo…

Dovršavanjem stadiona, naime, stvorene su pretpostavke skretanju prema Pampasu na raskrižju Strossmayerove i Kanižlićeve, ali način na koji je to bilo riješeno u izvjesnom je roku otkrio mane. Ubrzo su reagirali Grad Osijek i gradonačelnik Radić i na njihovu inicijativu napravljeno je novo rješenje, koje će rasteretiti smjer prema centru, gdje su u ‘špici’ nastajale gužve.

Inicijativa Grada Osijeka realizirala je rješenje dosta nalik onom starom na koje smo navikli, uz činjenicu da će, naravno, s otvaranjem stadiona, biti otvoren i produžetak Kanižlićeve prema Pampasu.

Dok radovi na pripremi nove regulacije ne budu gotovi, vrijedi privremena. A radovi se planiraju dovršiti do ponedjeljka, što bi značilo da će građanke i građani Osijeka, svi koji prometuju Strossmayerovom, u ponedjeljak biti bez brige.

– U razdoblju od 17. ožujka do 20. ožujka 2023., u vremenu od 7:00 do 16:00 izvodit će se radovi na izmjeni postojećeg stanja prometne signalizacije i novoj preregulaciji rada semafora na državnoj cesti DC426 u Osijeku, Ulici Josipa Jurja Strossmayera u raskrižju s Ulicom Antuna Kanižlića u Osijeku – javio je ranije Grad Osijek, definirajući i kako će to od ponedjeljka izgledati…

– Novo stanje prometne signalizacije na državnoj cesti DC426 u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku bit će izvedeno na način da će za promet iz smjera istoka i zapada biti izvedene po dvije prometne trake za ravno uz oba smjera omogućeno skretanje prema sjeveru i jugu u Kanižlićevu ulicu.

– Odnosno, na istočnom privozu (iz smjera Trga Ante Starčevića) ukida se postojeća treća prometna traka za lijevo skretanje (s južne strane) te će lijevo skretanje u Kanižlićevu ulicu (u smjeru juga) ponovno biti omogućeno iz postojećeg lijevog prometnog traka zajedno sa smjerom ravno u istoj semaforskoj fazi) – zaključuje se u objavi.

Foto: OsijekExpress.com