28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Svanulo jutro nove regulacije u Strossmayerovoj! Bez ‘čepova’ na križanju s Kanižlićevom…

3 min read
Podsjećamo, s ponedjeljkom kreće i nova regulacija u Županijskoj ulici...

U petak su krenuli radovi, u subotu bili dovršeni, na koncu sa semaforima u nedjelju sasvim, a za novu regulaciju u Strossmayerovoj ulici u Osijeku. Iz Grada Osijeka je, naime, na čelu s gradonačelnikom Ivanom Radićem, stigla inicijativa rješavanja pitanja ‘čepa’ nastalog u Strossmayerovoj ulici novom regulacijom, a na način da se iz smjera Retfale lijeva traka ponovno namijeni za ravno, iz smjera centra lijeva traka za lijevo… Sve ovo stupa na snagu ovog jutra, u ponedjeljak 20. ožujka. I to će značiti kako ovog jutra ‘čepova’ više ne bi smjelo biti.

Dovršavanjem stadiona, naime, stvorene su pretpostavke skretanju prema Pampasu na raskrižju Strossmayerove i Kanižlićeve, ali način na koji je to bilo riješeno u izvjesnom je roku otkrio mane. Ubrzo su reagirali Grad Osijek i gradonačelnik Radić i na njihovu inicijativu napravljeno je novo rješenje, koje će rasteretiti smjer prema centru, gdje su u ‘špici’ nastajale gužve.

Inicijativa Grada Osijeka realizirala je rješenje dosta nalik onom starom na koje smo navikli, uz činjenicu da će, naravno, s otvaranjem stadiona, biti otvoren i produžetak Kanižlićeve prema Pampasu.

– Novo stanje prometne signalizacije na državnoj cesti DC426 u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku bit će izvedeno na način da će za promet iz smjera istoka i zapada biti izvedene po dvije prometne trake za ravno uz oba smjera omogućeno skretanje prema sjeveru i jugu u Kanižlićevu ulicu.

– Odnosno, na istočnom privozu (iz smjera Trga Ante Starčevića) ukida se postojeća treća prometna traka za lijevo skretanje (s južne strane) te će lijevo skretanje u Kanižlićevu ulicu (u smjeru juga) ponovno biti omogućeno iz postojećeg lijevog prometnog traka zajedno sa smjerom ravno u istoj semaforskoj fazi) – zaključuje se u objavi.

Podsjećamo, s ponedjeljkom kreće i nova regulacija u Županijskoj ulici…

– Od ponedjeljka, 20. ožujka 2023., u sklopu produženja zona zahvata radova na projektu Modernizacije tramvajske pruge i tramvajskih stajališta u Županijskoj ulici, započet će radovi na izmjeni regulacije prometa – javlja Grad Osijek i dodaje…

– Predviđeno je da, ukoliko vremenski uvjeti budu povoljni, nova regulacija prometa bude uspostavljena do kraja dana.

– Za vrijeme izvođenja radova na izmjeni regulacije prometa, promet će se odvijati uz postavljenu radnu signalizaciju i, prema potrebi, fizičku regulaciju prometa.

– Ovom izmjenom regulacije prometa produžuje se zona zahvata radova na dio Županijske ulice od Ružine ulice do kružnog toka „Đakovština“.

– Slijedom toga bit će obustavljen promet na zapadnoj kolničkoj traci Županijske ulice na dionici od Ružine ulice do kružnog toka „Đakovština“ te će se omogućiti prebacivanje prometnog toka na istočni kolnički trak.

– Ostale zabrane i ograničenja zadržavaju se sukladno postojećoj privremenoj regulaciji prometa u zoni radova – zaključuje se u obavijesti.

A kako to izgleda, možete vidjeti na priloženim ilustracija…

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)

STROSSMAYEROVA


Foto: Grad Osijek (screenshot)

ŽUPANIJSKA