1. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Uskrsnice ‘u režiji’ državnih tvrtki! HNB neće dijeliti ništa, u HŽ-ovim tvrtkama ima razlika…

2 min read
Uskrsnice su u državnim tvrtkama uglavnom iznosom narasle u odnosu na prošlu godinu, no nisu to ogromni iznosi.

Državne tvrtke u Hrvatskoj svojim će djelatnicima uplatiti uskrsnice. I u tome nema ništa sporno. Bilo bi lijepo kada bi i svi poslodavci privatnici htjeli, mogli…

Uskrsnice su u državnim tvrtkama uglavnom iznosom narasle u odnosu na prošlu godinu, no nisu to ogromni iznosi.

– Hrvatska pošta isplatit će prema Kolektivnom ugovoru jednokratnu prigodnu nagradu u iznosu 132.72 eura (1000 kn) svim radnicima koji su 1. ožujka 2023. bili u radnom odnosu. Prigodna nagrada bit će isplaćena 23. ožujka 2023. – naveli su iz Hrvatske pošte za Index.hr, koji je i prikupio brojne podatke iz državnih tvrtki, koje su bile voljne iste podijeliti.

Uz to ide i poklon bon, doznaje Index, a inače, uskrsnica je u Pošti rasla s lanjskih 600 kuna. Poklon bon je u iznosu od 50 eura.

– Hrvatske autoceste d.o.o., sukladno Kolektivnom ugovoru, isplatit će radnicima jednokratni dodatak na plaću u neoporezivom iznosu od 132.72 EUR (1.000,00 kuna) – naveli su Indexu i iz Hrvatskih autocesta.

– Ina će, prema novom Kolektivnom ugovoru, ove godine isplatiti svim svojim radnicima uskrsnicu u iznosu od 132.72 € / 1000 kn neto u naravi, putem INA beneFIT kartice, što je povećanje od 53.09 € / 400 kn neto u odnosu na protekle godine – odgovor je iz Ine.

Narodne novine će, također sukladno Kolektivnom ugovoru, radnicima darovati bon u vrijednosti 100 eura. Fina daje dar u naravi od 132,72 eura, odnosno 1.000 kuna. HEP je malo ‘tanji’ od ostalih, sa 79,63 eura, koliko će platiti radnicima i Hrvatske željeznice Infrastruktura. HŽ PP će pak platiti 26,54 eura.

Index.hr dodaje kako Hrvatska narodna banka neće dijeliti uskrsnice ove godine.

Foto: Pixabay (ilustracija)