28. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Sjajne vijesti iz KBC-a Osijek: Urologija samostalno operirala laparoskopski!

1 min read
- Laparoskopskim zahvatima značajno se smanjuje boravak bolesnika u bolnici, a postoperativni oporavak je brži uz manji broj komplikacija.

Iz osječkog KBC-a stiže nova sjajna informacija, a o učinjenom laparoskopskom operacijskom zahvatu. Otvara to sjajne mogućnosti minimalno izvazivnog liječenja, operacija tumorskih bolesti bubrega, prostate…, pohvalili su se iz KBC-a Osijek na Facebooku.

– U Zavodu za urologiju po prvi puta je učinjen laparoskopski operacijski zahvat samostalno – javljaju iz KBC-a i nastavljaju…

– Time je otvoreno novo poglavlje minimalno invazivnog liječenja, u prvom redu tumorskih bolesti bubrega i prostate, kao i rekonstrukcijskih uroloških zahvata.

– Laparoskopskim zahvatima značajno se smanjuje boravak bolesnika u bolnici, a postoperativni oporavak je brži uz manji broj komplikacija.

– Vođeni novim spoznajama i tehnologijama želimo postići veću učinkovitost, djelotvornost i kvalitetu, s ciljem unaprjeđenja i razvoja pružanja zdravstvenih usluga za pacijente – zaključuje se u objavi.

Također, podijelili su iz KBC-a i nekoliko fotografija ovog važnog događaja…

Foto: KBC Osijek, Facebook (screenshot)