29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Zbog hrvatskog dijela Baranje na ‘zastavi’ Mađarske, UEFA prijeti sankcijama…

1 min read
Inače, mađarski mediji su dan ranije prenijeli kako su im UEFA i FARE odobrili zahtjev saveza da se 'povijesni mađarski simbol' ne tretira kao politički motivirani simbol.

UEFA je Mađarima zaprijetila sankcijama. Nikako im nije dozvolila da navijači na utakmicama mašu zastavama na kojima je prikazana velika Mađarska, koja uključuje područja okolnih zemalja, među kojima i Hrvatske, svakako hrvatskog dijela Baranje.

– Na naše iznenađenje, u medijima smo pronašli informaciju da je UEFA dopustila korištenje takve zastave ili transparenata na svojim utakmicama. Kako bismo izbjegli bilo kakve nedoumice, želimo pojasniti da UEFA to nikada nije dopustila – stoji u priopćenju UEFA-e, u kojem se dodaje…

– Korištenje takvih transparenata i zastava može dovesti do disciplinskih mjera – dodaje se, uz preporuku da se u mađarskom savezu ‘obračunaju’ s pojavom takvih zastava i transparenata na utakmicama.

Inače, mađarski mediji su dan ranije prenijeli kako su im UEFA i FARE odobrili zahtjev saveza da se ‘povijesni mađarski simbol’ ne tretira kao politički motivirani simbol.

Foto: Pixabay (ilustracija)