4. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Izmijenjena Odluka o financiranju troškova za stanarine raseljenih osoba iz Ukrajine…

2 min read
Na taj bi se način omogućilo da se ugovori o najmu stambenih jedinica mogu produžiti najduže do 4. ožujka 2024. godine.

– Na 203. sjednici Vlade Republike Hrvatske, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović obrazložio je Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o financiranju troškova za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju – javlja MUP i nastavlja u priopćenju…

Prenosimo ga u cijelosti…

PRIOPĆENJE

Naime, temeljem važeće Odluke o financiranju troškova za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju koju je Vlada Republike Hrvatske donijela na sjednici 23. ožujka 2022. godine, Ministarstvo unutarnjih poslova – Ravnateljstvo civilne zaštite, kao najmoprimac, s vlasnicima koji su ustupili svoje nekretnine na korištenje raseljenim osobama iz Ukrajine koje su napustile Ukrajinu od 24. veljače 2022. i došle na područje Republike Hrvatske, sklopilo je ugovore o najmu stambenih jedinica na rok od šest mjeseci s mogućnošću produženja najviše do godinu dana.

S obzirom da postojeće ratno stanje koje je zahvatilo civilno stanovništvo Ukrajine još uvijek traje te da je status privremene zaštite raseljenim osobama iz Ukrajine u Republici Hrvatskoj, produžen do 4. ožujka 2024. godine, ministar Božinović predložio je da Vlada Republike Hrvatske donese Odluku o izmjeni Odluke o financiranju troškova za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju.

Na taj bi se način omogućilo da se ugovori o najmu stambenih jedinica mogu produžiti najduže do 4. ožujka 2024. godine.

Sredstva za provedbu predmetne Odluke osigurana su u Državnom proračunu Republike Hrvatske.

Vlada Republike Hrvatske jednoglasno je prihvatila predloženu izmjenu Odluke.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Pixabay (ilustracija)