27. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Zoran Zekić otkrio o sebi do sada nepoznato! Piše pjesme, na ruskom jeziku…

1 min read
Kako piše Index.hr, Zekić je otkrio studentima pojedinosti iz svoje bogate igračke i trenerske karijere, ali koje nisu poznate javnosti i koje su se događale onkraj nogometa.

Slavenov trener i naš Osječanin Zoran Zekić imao je trenutak ‘ogoljavanja’ svoje ne nogometne strane, gostujući na Sveučilištu Sjever.

Ondje je, u Koprivnici, održana tribina Sa Zoranom Zekićem otvoreno o svemu, a malo i o nogometu. Razgovor s trenerom su vodili dr.sc. Ivona Čulo i Osječanin doc.dr.sc. Krešimir Lacković s Odjela za komunikologiju, medije i novinarstvo, a Zoran Zekić je objelodanio svoju ’emotivnu crtu’ i sklonost pisanju pjesama.

Kako piše Index.hr, Zekić je otkrio studentima pojedinosti iz svoje bogate igračke i trenerske karijere, ali koje nisu poznate javnosti i koje su se događale onkraj nogometa.

Tako je, piše portal, tijekom trenerske karijere u moldavskom Sheriffu naučio ruski jezik.

Osim što se bolje sporazumjevao s igračima, približio se i djelima ruskih autora, napose poeziji slavnog ruskog pjesnika Sergeja Aleksandroviča Jesenjina.

– Nakon jedne uspješne utakmice, otišli smo da se malo opustimo i proslavimo u restoran u kojem je jedan od prisutnih najednom počeo recitirati Jesenjinove pjesme na ruskom jeziku. To mi se toliko svidjelo da sam počeo intenzivnije učiti ruski, a danas i sam pišem pjesme na ruskom jeziku – rekao je Zekić tijekom tribine, piše Index.hr.

Gradski vrt nije imao priliku upoznati takvog Zekića, jer u Osijeku je bio u ‘rovovoskoj bitci’ za rezultat, a po dolasku u klub, paralelno s mađarskim vlasnicima.

Foto: Alen Borbaš (screenshot, ustupljeno za objavu)