28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kriva je, ali neće ostati bez dozvole… Liječnica žurila na posao zbog hitnog slučaja!

1 min read
Liječnica je na sudu priznala brzu vožnju, kazavši kako je raspoređena na više mjesta u Slavoniji, što uključuje i Osijek i da je toga dana žurila na posao zbog hitnog slučaja.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Proglašena je krivom, ali neće ostati bez vozačke dozvole, jer sud je u obzir uzeo činjenicu kako je žurila na posao zbog hitnog slučaja.

Naime, kako stoji u presudi, događaj je iz lipnja ’22., na cesti Slavoniji, gdje je policija ‘snimila’ 28-godišnju liječnicu kako upravlja automobilom 88 km/h, umjesto dozvoljenih 50 km/h, piše portal Danica.hr, dodajući da je policija tražila nalogom i zabranu upravljanja automobilom.

Liječnica je na sudu priznala brzu vožnju, kazavši kako je raspoređena na više mjesta u Slavoniji, što uključuje i Osijek i da je toga dana žurila na posao zbog hitnog slučaja. Molila je da joj se ne izrekne zabrana upravljanja vozilom.

Dodala je i kako do sada nikada nije prekršajno kažnjavana, a da joj je automobil prijeko potreban.

Sutkinja ju je, piše portal, proglasila krivom, kaznila, zaračunala i troškove prekršajnog postupka, ali dozvola je ostala ‘in tacta’.

– Prema okrivljenici nije primijenjena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije s obzirom na njezino dosadašnje ponašanje u prometu, te činjenice da joj je vozilo neophodno zbog prirode posla… – stoji, među ostalim, u presudi, piše portal.

Sud je procijenio i da ne ne postoji opasnost od ponavljanja navedenog prekršaja.

Presuda je nepravomoćna.

Foto: Pixabay (ilustracija)