16. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Udari vjetra jučer bili 50,4 km/h! Osijek i OBŽ prošli bez šteta! Ali, slično je najavljeno i za danas…

1 min read
- Nšta posebno, ništa baš vezano za udare vjetra nije bilo. Osim to spomenuto jedno stablo - kazao nam je za OsijekExpress.com jedan od djelatnika Centra 112, a kasnije potvrdio i šef Centra Željko Grgec.

Vatrogasci  Čepina i Vladislavaca imali su ntervenciji po dojavi požara dimnjaka u Vladislavcima. Vatrogasci Osijeka gasili su požar kuće u Podravlju te imali tehničku intervenciju uklanjanja stabla s ceste u Osijeku. I tu priopćenje Županijskog centra 112 Osječko-baranjske županije za protekla 24 sata završava.

Iako su jučer oko 17 sati u Osijeku i okolici zabilježeni naleti vjetra brzine od oko 50 km/h, ona prethodna takva vremenska devijacija pokidala je očito što je imala i mogla, tako da ovaj puta, uz slabije udare, nije stradalo ništa.

– Nšta posebno, ništa baš vezano za udare vjetra nije bilo. Osim to spomenuto jedno stablo – kazao nam je za OsijekExpress.com jedan od djelatnika Centra 112, a kasnije potvrdio i šef Centra Željko Grgec.

Podsjećamo …

Mrežne stranice Državnog hidrometeorološkog zavoda bilježe svakoga sata vremenske podatke za cijelu Hrvatsku. U Osijeku su se jučer u 17 sati dogodili najavljeni naleti vjetra i DHMZ ih je mjerio na području zračne luke u vrijednosti od 14 m/s.

Kako je 1 m/s zapravo 3,6 km/h, jučer u 17 sati vjetar sa sjeverozapada je ‘udarao’ s 50,4 km/h u Osijeku, na području zračne luke. Na području čepinske zračne luke, sjeverozapadni vjetar ima snagu i brzinu od 12,1 km/h, što je 43,5 km/h.

Inače, i za danas je najavljeno slično vrijeme, udari vjetra od 55 do 65 km/h u vremenu od 9 do 18 sati. Stoga, oprez. Nije gotovo.

Foto: Pixabay (ilustracija)