20. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Na autocesti! Od odbojne ograde do žičane ograde! Vozač i dva putnika izašla ‘bez ogrebotine’!

1 min read
- U zanošenju vozila, isti je prednjim lijevim dijelom automobila, udario u metalnu odbojnu ogradu, a potom, u daljnjem zanošenju u zaštitnu žičanu ogradu autoceste.

– Danas, 31. ožujka oko 4:45 sati dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom na autocesti A-3 kod Oprisavaca koju je uzrokovao 24-godišnji vozač osobnog automobila – javlja policija i dodaje…

– Provedenim očevidom je utvrđeno da se 24-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,49 promila kretao lijevom prometnom trakom, dok su se s njime u vozilu nalazila dva putnika u dobi od 25 godina.

– Do prometne nesreće je došlo iz razloga što se 24-godišnji vozač nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je lijevim kotačima automobila zahvatio travnatu površinu sa sjeverne strane kolnika, nakon čega je skrenuo u desno, a potom, u zanošenju preko kolnika, prešao na travnatu površinu s južne strane.

– U zanošenju vozila, isti je prednjim lijevim dijelom automobila, udario u metalnu odbojnu ogradu, a potom, u daljnjem zanošenju u zaštitnu žičanu ogradu autoceste.

– U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.  

– Policijski službenici protiv 24-godišnjaka podnose prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama – zaključuje policija.

Foto: PU BPŽ (screenshot)