1. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Slavonski ‘Del Boy’ i renoviranje stana: Uzeo oko 40.000 kuna, započeo radove i nestao…

2 min read
- Okrivljenog 44-godišnjaka tereti se da je početkom kolovoza 2020. godine u Zagrebu, u nakani da se nepripadno okoristi, dogovorio adaptaciju stana unaprijed odlučivši da adaptaciju neće obaviti.

– Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici je krajem veljače 2023. godine, podiglo optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1979.) zbog počinjena dva kaznena djela prijevare iz članka 236. stavka 1. Kaznenog zakona – javlja DORH i navodi nevjerojatan niz…

– Okrivljenog 44-godišnjaka tereti se da je početkom kolovoza 2020. godine u Zagrebu, u nakani da se nepripadno okoristi, dogovorio adaptaciju stana unaprijed odlučivši da adaptaciju neće obaviti.

– Kada mu je oštećenik povjerovao i platio iznos od 1.327,23 eura, okrivljenik je započeo s radovima kako bi ga održavao u zabludi, a potom je, tereti ga se, zatražio dodatnu uplatu novca na što mu je oštećenik platio još 3.300,00 eura, no nakon toga se oštećeniku više nije javljao niti je obavio radove te nije vratio primljena novčana sredstva.

– Okrivljenika se tereti i da je tijekom rujna 2020. godine, u nakani da se nepripadno okoristi, prilikom dogovora oko najma stana neistinito predočio oštećenici da će joj plaćati najamnine i režije, iako je unaprijed odlučio da tako neće postupati.

– Kada mu je oštećenica povjerovala i predala stan u najam, okrivljenik joj je, kako bi ju održao u zabludi, platio novčani iznos od 106,18 eura te jednu mjesečnu najamninu u iznosu od 398,17 eura, obećavajući da će joj platiti sve ostale najamnine i režije za šest mjeseci nakon čega joj se više nije javljao te joj nije platio najamninu i režije oštetivši ju za iznos od 2.827,00 eura – zaključuje DORH.

Foto: Pixabay (ilustracija)