28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U Slavoniji: Ukrao oko pola kilograma zlata! Iz kuće iznio 140 komada nakita…

2 min read
- Od okrivljenika je ujedno, na temelju članka 77. stavka 1. Kaznenog zakona, oduzeta imovinska korist pribavljena kaznenim djelom (motocikl vrijedan 5.000,00 eura).

Ukradeno je oko pola kilograma zlata, ukradene su brendirane sunčane naočale, staovi… Počinitelj je sve prodao. Sud ga je proglasio krivim. Osim zatvora, suočava se i s vraćanjem duga. Presuda je nepravomoćna.

– Općinski sud u Virovitici je 17. ožujka 2023., povodom optužnice Općinskog državnog odvjetništva u Virovitici od 13. siječnja 2023. i sporazuma oko potvrdnog očitovanja o optužnici ovog državnog odvjetništva, donio presudu protiv hrvatskog državljanina (1998.) zbog počinjenog kaznenog djela teške krađe iz članka 229. stavka 2. u vezi sa stavkom 1. istoga članka Kaznenog zakona i u vezi s člankom 228. stavkom 1. KZ-a, kojom je okrivljenika osudio na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine uz rok provjeravanja od tri godine – javlja DORH i nastavlja…

– Okrivljeniku je, na temelju članka 62. stavka 1. točke 1. Kaznenog zakona, naložena posebna obveza da oštećenici popravi štetu počinjenu kaznenim djelom uplatom iznosa od 26.544,56 eura u roku od dva mjeseca po pravomoćnosti presude.

– Od okrivljenika je ujedno, na temelju članka 77. stavka 1. Kaznenog zakona, oduzeta imovinska korist pribavljena kaznenim djelom (motocikl vrijedan 5.000,00 eura).

– Okrivljenika se optužnicom tereti da je 30. rujna 2022., u mjestu pokraj Virovitice, s nakanom pribavljanja veće količine zlatnog nakita i drugih vrjednijih predmeta, svladao veće prepreke i ušao u obiteljsku kuću oštećenice te uzeo i zadržao za sebe 140 komada raznog zlatnog nakita ukupne težine oko pola kilograma, jedanaest brendiranih sunčanih naočala i pet brendiranih ručnih satova, a sve je predmete kasnije prodao – zaključuju.

Foto: Pixabay (ilustracija)