29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Na Sudu u Osijeku osuđen za ratni zločin! Istražni zatvor produljen do pravomoćnosti presude!

1 min read
- Vijeće je donijelo i rješenje, kojim je produljen istražni zatvor opt. Svetozaru Okanoviću, a koji može trajati do pravomoćnosti presude - zaključuje se u priopćenju Suda.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

– Vijeće Županijskog suda u Osijeku nakon provedenog suđenja protiv opt. Svetozara Okanovića, zbog kaznenog djela iz članka  120. st. 1. OKZ RH, danas je objavilo presudu… – javlja jučer priopćenjem Županijski sud u Osijeku i nastavlja…

– …kojom je navedeni optuženik proglašen krivim zbog kaznenog djela protiv čovječnosti i međunarodnog prava – ratni zločin protiv civilnog stanovništva… – nastavlja se u priopćenju.

Osuđen je, naime, na kaznu zatvora u trajanju od tri godine.

– Vijeće je donijelo i rješenje, kojim je produljen istražni zatvor opt. Svetozaru Okanoviću, a koji može trajati do pravomoćnosti presude – zaključuje se u priopćenju Suda, kojeg potpisuje glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku Davor Mitrović.

Inače, neslužbeno, Norveška je Okanovića uhitila u svibnju ’22. godine i, koliko nam je dostupno iz medija, izručila Hrvatskoj u srpnju ’22. godine. Neslužbeno, bio je optužen za ratni zločin na području Baranje.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)