28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Policija otkriva uzrok teške nesreće! Jedno dijete se bori za život! Djeca izletjela kroz staklo…

2 min read
- Djeca su iz OŽB Vinkovci prevezena u KBC Osijek na daljnje liječenje. U prometnoj nesreći teške ozljede zadobila je i 27-godišnja vozačica, dok su 31-godišnji suvozač u njenom automobilu i 28-godišnji vozač kombi vozila lakše ozlijeđeni.

Jučer oko 15,15 sati na cesti Andrijaševci-Retkovci dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva motorna vozila. Pet je osoba zbog ozljeda prevezeno u OŽB Vinkovci radi pružanja hitne medicinske pomoći.

– Očevidom prometne nesreće je utvrđeno kako je zbog tehničke neispravnosti došlo do eksplozivne dekompresije pneumatika stražnjeg lijevog kotača osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka… – počinje današnje priopćenje nakon očevida policija i nastavlja…

– …uslijed čega je 27-godišnjakinja izgubila nadzor nad upravljačem i vozilom prešla na suprotnu prometnu traku, gdje je udarila u teretni automobil – kombi daruvarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 28-godišnjak, dolazeći joj u susret.

– Dvoje djece, koje je na zadnjem sjedištu osobnog automobila prevozila 27-godišnjakinja, nije bilo vezano sigurnosnim pojasima te su uslijed udara ispali iz automobila kroz vjetrobransko staklo i pali u zemljani odvodni kanal, prilikom čega je jedno dijete zadobilo teške tjelesne ozljede opasne po život, a drugo teške tjelesne ozljede.

– Djeca su iz OŽB Vinkovci prevezena u KBC Osijek na daljnje liječenje. U prometnoj nesreći teške ozljede zadobila je i 27-godišnja vozačica, dok su 31-godišnji suvozač u njenom automobilu i 28-godišnji vozač kombi vozila lakše ozlijeđeni.

– Izvršenim alkotestiranjem oboje vozača nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu.

– Protiv 27-godišnjakinje policija će podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

– Zbog provođenja očevida na dionici ceste Andrijaševci-Retkovci promet je bio obustavljen od 16,10 do 20,40 sati – zaključuje danas policija.

Foto: PU VSŽ (screenshot)