22. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Tramvaj u Zagrebu ‘maznuo’ je Osječanin! Jučer je uhićen u Osijeku!

2 min read
- Policijska uprava zagrebačka je od odgovorne osobe prijevozničkog društva zaprimila video zapis iz tramvaja u vrijeme događaja, te su policijski službenici utvrdili gdje se mogući počinitelj nalazi.
zagreb tramvaj zet

Nakon što se večer poslije ‘krađe’ tramvaja u Zagrebu počeo širiti i video mladića koji vozi travmaj po Zagrebu i obraća kolegama u ‘liveu’ putem mobitela, njegov naglasak nam je odmah bio ‘sumnjiv’. I ‘vidi vraga’, ni 24 sata poslije – uhićen je u Osijeku.

Mladić je, naime, u Zagrebu izvezao tramvaj iz ograđenog spremišta i provozao ga Zagrebom. Ne previše. Ali, taman za problem. Učinio je to na način da je neovlašteno koristio tuđu stvar, a o drugim elementima opasnosti da i ne govorimo.

Jučer ga je, na osnovu snimke, identificirala policija i uhitila Policijska uprava osječko-baranjska. Odmah potom, prevezen je u Zagreb. Ali, ne tramvajem, već ‘maricom’.

Uglavnom, makar je jasno da tramvaj nije mogao ukrasti, ‘skrenuti’ s njim nekamo, neovlaštena upotreba jednako je neugodna kvalifikacija.

Razumije se, u ZET-u su se otvorila i brojna sigurnosna pitanja u ovom trenutku.

– Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari“ – navodi policija iz Zagreba i nastavlja…

– Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

– U četvrtak, oko 23.15 sati na području Trešnjevke, Ozaljskoj ulici, tada nepoznati počinitelj došao je do tramvaja, koji je bio nezaključan te ga stavio u pogon i odvezao se do Tratinske ulice, gdje je ostavio tramvaj i udaljio se u nepoznatom smjeru. Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dojavu o događaju zaprimili su od odgovornih osoba prijevozničkog društva, te su intenzivno  tragali za počiniteljem zbog sumnje na kazneno djelo „Neovlaštena uporaba tuđe pokrenete stvari“ .

– Policijska uprava zagrebačka je od odgovorne osobe prijevozničkog društva zaprimila video zapis iz tramvaja u vrijeme događaja, te su policijski službenici utvrdili gdje se mogući počinitelj nalazi.

– Jučer, 7. travnja  u večernjim satima, policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske uhitili su 19-godišnjaka na svom području, dok će se danas provesti kriminalističko istraživanje u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Foto: Pixabay (ilustracija)