2. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Premijer u petak u Osijeku na otvorenju Gospodarskog centra i Proljetnog sajma!

2 min read
Uz premijera dolaze ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, ministrica poljoprivrede Marija Vučković te ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na svečanosti otvorenja Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije i Proljetnog sajma, u petak u Osijeku, javljeno je iz Vlade.

Uz premijera dolaze ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, ministrica poljoprivrede Marija Vučković te ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić.

Inače, dovršenjem zgrade 1. Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije, jednog od najvažnijih strateških projekata ove županije i investicije vrijedne 9,5 milijuna eura, bit će otvoren Proljetni sajam. I zgrada i sajam bit će otvoreni 21. travnja.

– Nakon desetljeća sajmovanja na neadekvatnom prostoru Pampasa, kako je župan Anušić i najavio na prošlom, jesenskom sajmu, sada je za sve gospodarske aktivnosti na području Osijeka i Osječko-baranjske županije konačno izgrađen moderan i funkcionalan prostor, primjeren različitim poduzetničkim aktivnostima. Novi će Gospodarski centar OBŽ imati multifunkcionalnu ulogu te će osim sajmovanja služiti za održavanje manjih ili većih kongresa, konferencija, seminara i niza drugih aktivnosti usmjerenih jačanju gospodarske aktivnosti na istoku Hrvatske – rekao je zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić i podsjetio kako je riječ o investiciji vrijednoj oko 9,5 milijuna eura.

Cilj  ove investicije je dodatno osnažiti gospodarsku aktivnost na području županije, pa i šire.

– Grad Osijek i Osječko-baranjska županija imaju izuzetno dobru suradnju u realizaciji niza projekata, pa tako i u izgradnji Gospodarskog centra OBŽ. Zahvaljujem županu Ivanu Anušiću na inicijativi, jer je riječ ne samo o sajamskom prostoru koji je bio nužan gradu Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji i cijelom istoku Hrvatske, već i multifunkcionalnom centru izuzetne dodane vrijednosti – istaknuo je zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin.

Foto: OBŽ (screenshot)