29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Dva u jedan! Večeras je premijera, mi vas vodimo sutra na reprizu!

2 min read
Vodvilj Dva u jedan, autora Raya Cooneyja, predstava je koja će biti premijerno izvedena u petak, a za sutra, 22. travnja, u subotu u 20 sati imamo 1x2 ulaznice za vas.

Iz radionice autora teksta svojedobne hit predstave osječkog HNK-a Kidaj od svoje žene, kasnije i Uhvaćen u mrežu, pod redateljskim ravnanjem Olje Đorđević, koja je u Osijeku već postavila ranije Apartman i Sumnjivo lice, sa čak 77 izvedbi, stiže nova genijalna relizacija osječkog ansambla – Dva u jedan.

Vodvilj Dva u jedan, autora Raya Cooneyja, predstava je koja će biti premijerno izvedena u petak, a za sutra, 22. travnja, u subotu u 20 sati imamo 1×2 ulaznice za vas.

Za vas imamo 1×2 ulaznice, za izvedbu 22. travnja, za subotu. I dijelimo ih. Dakle, imat ćemo jednog dobitnika/cu s dvije ulaznice. Potrebno je u komentar ove objave na Facebooku ‘tagirati’ osobu s kojom želite ići u kazalište i javno podijeliti objavu na svom zidu na Facebooku. Sutra 22. travnja, oko 13 sati ćemo objaviti ime dobitnika/ce u komentaru naše objave. A dobitnik/ca će pola sata prije predstave moći podići svoje ulaznice na blagajni HNK-a i ići u kazalište. Sretno.

– Radnja Dva u jedan odvija se u jednom hotelu, osamdesetih godina prošlog stoljeća u vrijeme “Čelične Lady”, Margaret Thatcher, a zabuna se zahuktava od trenutka kad jedan od njezinih konzervativaca, odnosno jedan od ministara u njezinoj vladi pomisli da je odlična zamisao dovesti ljubavnicu u hotel u kojem je odsjeo sa svojom zakonitom suprugom. U provedbu ovog, na propast unaprijed osuđenog plana uključuje i svog pomoćnika koji nije dorastao tom super- tajnom zadatku – opisuju predstavu iz HNK u Osijeku, dodajući…

– Ono što slijedi je kaos: zamjene identiteta, muževi i žene koji se neplanirano pojavljuju, osoblje hotela stranog podrijetla koje ne vlada engleskim jezikom, a rezultat je savršeni vodvilj u kojem naopako kreće sve što je moglo, po Murphyjevu zakonu.

Foto: Facebook, HNK Osijek (autor: Kristijan Cimer, prijenos uz dozvolu autora, screenshot)