23. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

NK Osijek posijao travu na Pampasu! Zabavno! Jer pampas je travnata stepa…

2 min read
Dodaju i kako će to biti najbolji travnjak u zemlji. Jer, takav je travnjak postavljen na stadione SP-a u Kataru.

Usput, ali prvo… Postoji Pampas trava. To je biljni rod iz porodice trava čija je domovina Južna Amerika. Ime je dobila po pampasima na kojima raste. A pampa ili pampas je travnata stepa na jugoistoku Južne Amerike. Drugo… NK Osijek je na Pampasu posijao travu.

Uz povoljne vremenske uvjete, za 5 do 8 tjedana bit će to travnati ‘tepih’ čvrstog korijena, tada podloga spremna za prve nogometne korake. Naime, kako javljaju iz NK Osijek, na Pampasu je posijana trava i sada valja samo ‘pobožno’ gledati u nebo i idealne vremenske uvjete za što raniju prvu košnju.

– Na glavnom terenu novog stadiona NK Osijek proteklog su tjedna dovršeni i posljednji radovi oko terena. Nakon što je ranije postavljen hibridni dio same podloge budućeg travnjaka, prošlog je tjedna postavljena umjetna trava između tribina i samog travnjaka te sam teren pripremljen za sjetvu, nakon čega se u petak 21. travnja pristupilo samom sijanju trave – javili su iz NK Osijek na mrežnim stranicama kluba, dodajući…

– Ukoliko vremenski uvjeti budu povoljni, u idućih pet do osam tjedana trava će izrasti i stvoriti čvrsti korijen što je preduvjet da podloga bude potpuno spremna za nogometne aktivnosti.

Dodaju i kako će to biti najbolji travnjak u zemlji. Jer, takav je travnjak postavljen na stadione SP-a u Kataru.

– Trava je već ranije posijana i na prvom pomoćnom travnjaku trening kampa koji će biti istovjetan onome glavnog stadiona (dimenzije, podloga, grijanje) i na kojem će idućih dana biti odrađena prva košnja – zaključuju iz kluba u objavi.

Foto: Facebook (arhiva, screenshot, ilustracija)