19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Policija u Čepinu na festivalu s djecom! Najzabavnija im radionica uzimanja otiska prsta…

1 min read
- Najzanimljivijom pokazala se radionica „Moj otisak prsta“ putem koje se učenici ujedno upoznaju sa svrhom daktiloskopije i načinima otkrivanja kaznenih djela te doprinosu Ivana Vučetića na tom području.

– U subotu, 22. travnja, policijski službenici Ureda načelnika, Službe za očevide i kriminalističku tehniku i Postaje prometne policije Osijek, proveli su preventivne aktivnosti u skladu s nacionalnim preventivnim projektima „Zdrav za 5“ i „Zajedno više možemo“ na Proljetnom festivalu u Čepinu – javlja osječka policija i nastavlja…

– Policijski službenici prezentirali su preventivne projekte te su s najmlađim sudionicima, djecom predškolskog i školskog uzrasta, proveli nekoliko radionica edukativno-kreativnog karaktera.

– Festival su u pratnji razrednica, posjetili učenici dva 3. razreda Osnovne škole Vladimira Nazora i učenici dva 4. razreda Osnovne škole Miroslava Krleže iz Čepina.

– Najzanimljivijom pokazala se radionica „Moj otisak prsta“ putem koje se učenici ujedno upoznaju sa svrhom daktiloskopije i načinima otkrivanja kaznenih djela te doprinosu Ivana Vučetića na tom području.

– U interaktivnoj vježbi s učenicima, policijski službenik pokazao je sredstva koja se koriste za izuzimanje otisaka papilarnih linija, dok su djeca samostalno sudjelovala u radionici uzimanja papilarnih linija prstiju ruke.

– Djeca su imala priliku upoznati se s radom prometnog policajca i proučiti motocikl kao prometno sredstvo koje koriste prometni policajci.

– Svojim uključivanjem u ovakve sadržaje učenici razvijaju toleranciju i međusobnu povezanost s društvom i zajednicom, a što doprinosi smanjivanju asocijalnog ponašanja – zaključuju iz policije.

Foto: PU OBŽ (screenshot)