16. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Voda u slavonskom mjestu ponovno ispravna za konzumaciju!

1 min read
Podsjećamo, nekoliko dana ranije Nastavni zavod za javno zdravstvo OBŽ upozorio je na neispravnost, koja je sada, kaže Centar 112, otklonjena.

– U 9,26 sati 24.04.2023. godine obaviješteni od voditelja postrojenja za proizvodnju vode Vodorad Đurđenovac voda je  ispravna za konzumiranje… – javili su jutros iz Županijskog centra 112 Osječko-baranjske županije, dodajući…

– …pretraženi uzorci vode za ljudsku potrošnju na temelju ispitivanih fizikalno-kemijskih pokazatelja sukladni su Pravilniku o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnost javne vodoopskrbe (N.N.125/2017, NN 39/2020).

Podsjećamo, nekoliko dana ranije Nastavni zavod za javno zdravstvo OBŽ upozorio je na neispravnost, koja je sada, kaže Centar 112, otklonjena.

– Sukladno čl. 59 Zakona o vodi za ljudsku potrošnju (NN br. 30/2023) prenosimo obavijest Vodorada d.o.o. Đurđenovac o zamućenju vode za ljudsku potrošnju na području Općine Đurđenovac: „Zbog veće količine padalina, došlo je do zamućenja vode u sustavu na području opskrbe pitkom vodom Općine Đurdenovac. Dežurni tim je na terenu te radi na otklanjanju problema – javio je NZJZ prije nekoliko dana.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments