14. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Europe Youth Series Croatia Open: Osijek od danas domaćin stolnoteniskog turnira!

1 min read
- Hrvatske boje u konkurenciji do 15 godina branit će 16 dječaka i 17 djevojčica, dok će u kategoriji do 13 godina nastupiti osam dječaka i isto toliko djevojčica.

Od danas, od srijede 26. travnja pa sve do 30. travnja, Osijek će biti domaćin turnira Europe Youth Series Croatia Open. Riječ je o turniru za mlade i nove serije turnira iza kojih stoji Europska stolnoteniska federacija (ETTU).

Organizatori turnira u Osijeku su Hrvatski stolnoteniski savez i STK Vodovod. Osijek od danas ulazi u povijest kao prvi grad u kojem je pokrenuta ovakva serija turnira za mlade.

– Turnir, koji se igra u dvorani Gradski vrt, će započeti prvim kolom grupne faze u natjecanjima mješovitih ekipa u kategorijama do 13 i do 15 godina. Grupna faza za dječake i djevojčice do 15 godina pojedinačno na rasporedu je u petak, a parovi počinju ubrzo nakon toga – navode iz HSTS i dodaju…

– Na turniru će se natjecati igrači iz Azerbajdžana, Hrvatske, Češke, Belgije, Cipra, Njemačke, Gruzije, Grčke, Crne Gore, Portugala, Slovenije i Mađarske.

– U pojedinačnoj konkurenciji do 15 godina nastupit će 53 dječaka i 42 djevojčice. U pojedinačnoj konkurenciji do 13 godina nastupit će 29 dječaka i 21 djevojčica.

– Hrvatske boje u konkurenciji do 15 godina branit će 16 dječaka i 17 djevojčica, dok će u kategoriji do 13 godina nastupiti osam dječaka i isto toliko djevojčica.

– U ovoj kalendarskoj godini igrat će se ukupno pet turnira Europe Youth Series, a gradovi domaćini, osim Osijeka, bit će Podgorica (Crna Gora), Plzen (Češka), Loutraki (Grčka), Nevesehir (Turska) – zaključuje se u objavi Saveza.

Foto: Savez (screenshot)