18. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Talijan u kombiju po Slavoniji vozio 12 Turaka i 3 Kineza!

1 min read
- Prema strancima će se provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima - zaključuje policija.

– Dana 27. travnja, u 20:45 sati, policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod ponovno su spriječili krijumčarenje osoba – javlja policija i nabraja…

– Naime, u Slavonskom Brodu, u Splavarskoj ulici uočili su kombi vozilo talijanskih nacionalnih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 48-godišnji državljanin Talijanske Republike.

– U unutrašnjosti kombi vozila policijski službenici su uočili više osoba, a naknadnim provjerama je utvrđeno da se radi o 12 državljana Republike Turske i 3 državljana Narodne Republike Kine koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. 

– Kriminalističkim istraživanjem nad 48-godišnjakom je utvrđeno da je isti iz koristoljublja pokušao prokrijumčariti strane državljane u Republiku Hrvatsku te druge zemlje Europske unije. Policijski službenici su osumnjičenog uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

– Prema strancima će se provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima – zaključuje policija.

Foto: Pixabay (ilustracija)