17. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

‘Slavio’ 1. svibnja!? U dvorištu pucao u zrak iz pištolja…

1 min read
- Alkotestom je u organizmu 70-godišnjaka očitana koncentracija alkohola od 1,43 promila.

– U Policijskoj postaji Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje dana 1. svibnja, zaprimljena je dojava o narušavanju javnog reda i mira na području Općine Slavonski Šamac – javlja policija i nastavlja…

– Dolaskom na mjesto događaja, policijski službenici su utvrdili da je 70-godišnjak, u 18.55 sati, u dvorištu obiteljske kuće ispalio hitac iz plinskog pištolja, koji nelegalno posjeduje (isti nije prijavio nadležnom tijelu).

– Alkotestom je u organizmu 70-godišnjaka očitana koncentracija alkohola od 1,43 promila.

– Policijski službenici su od 70-godišnjaka oduzeli plinski pištolj, te protiv istoga podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira – zaključuje se u priopćenju.

Inače…

Razumjevanja radi, plinski pištolji ‘ispaljuju’ startno ili plinsko streljivo. Vrlo često stvaraju veliku buku, izgledaju kao ‘pravi pištolji’, ne ispaljuju zrna, no njihovo posjedovanje je regulirano Zakonom i obvezna je prijava kod nabave nadležnoj policijskoj upravi.

I koliko god plinski pištolj pojedinci smatrali neusporedivim s vatrenim oružjem, njihovo streljivo može imati različita plinska punjenja, a izgled i buka svakako su uznemirujući. I opasni.