1. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Na njivi u Adi nađena ‘Zolja’! Ne puška, ne pištolj, nego – ‘Zolja’!

1 min read
- Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 - zaključuju iz policije.

– Četrdesettrogodišnjak je na njivi u Adi 28.travnja pronašao zolju, koju je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo na siguran način – javila je danas policija.

Dogodilo se to za trajanja akcije Manje oružja, manje tragedija, koja nema rok trajanja i koja štiti identitet osobe koja preda oružje, a kako bi motivirala osobe da predaju ‘relikvije’ iz rata.

Pa ipak, ovakve vijesti su svakodnevne…

– Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji – dodaje policija i nastavlja…

– Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji.

– Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

– Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 – zaključuju iz policije.

Foto: Pixabay (ilustracija)