2. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Pijanistica Mia Pečnik u Osijeku! Koncert na otvorenom! Na platou ispred KC-a…

2 min read
Ulaz na koncert je slobodan. U slučaju kiše, održat će se u foyeru Kulturnog centra Osijek.

– Plato ispred Kulturnog centra Osijek u nedjelju, 7. svibnja u 18.00 sati još će jednom postati prava mala koncertna pozornica na otvorenom. Pijanistica Mia Pečnik održat će koncert u Osijeku, a na repertoaru ovog nedjeljnog koncertnog popodneva naći će se djela Mozarta, Chopina i naše Dore Pejačević – javlja Kulturni centar u Osijeku, najavljujući koncert pijanistice.

– Mia Pečnik jedna je od ponajboljih hrvatskih mladih pijanistica. Tek su joj 22 godine, a ona iza sebe ima čitav jedan pijanistički život. S 11 godina imala je svoj prvi nastup s orkestrom, a s 15 godina solistički debi sa Zagrebačkom filharmonijom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog – o Miji Pečnik pišu iz KC-a i nastavljaju…

– Dosad je osvojila preko 80 prvih i posebnih nagrada, a bilježi međunarodne nastupe na koncertnim pozornicama od Rima, Madrida, Londona preko Kuvajta do prestižnog njujorškog Carnegie Halla u koji je pozivana nastupiti dva puta. U godini u kojoj obilježavamo 100-obljetnicu smrti hrvatske skladateljice Dore Pejačević, upravo je Mia pozvana snimiti prvi hrvatski glasovirski koncert- Klavirski koncert u g-molu Dore Pejačević u pratnji orkestra Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Jana Lathama-Koeniga u izdanju Croatije recordsa.

– U nedjelju, 7. svibnja prepustite se stoga klavirskom umijeću Mije Pečnik, romatičarskim zvucima Chopinovih balada, glasovirskih minijatura Dore Pejačević i Mozartovim Sonatama na popodnevnom koncertu za čisto uživanje.

Ulaz na koncert je slobodan. U slučaju kiše, održat će se u foyeru Kulturnog centra Osijek.

Program koncerta je – Wolfgang Amadeus Mozart: Sonata u F duru, K332, Allegro, Adagio, Allegro assai – Dora Pejačević: Ruža iz ciklusa Život cvijeća, op. 19, Impromptu op. 32b – Frederic Chopin: Prva balada u g-molu op. 23, Druga balada u F-duru op. 38, Treća balada u As-duru, op. 47, Četvrta balada u f-molu op. 52

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & KC (screenshot)