18. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO iz ‘kraljevskog tramvaja’ u Osijeku! Veleposlanik: “Ovo je moj najbolji dio”!

2 min read
- Njegova ekselencija sjedi na kraljevom mjestu, a ja na kraljičinom - našalio se uvodno predsjednik Vijeća Tihomir Florijančić...

Organizacija obilježavanja krunidbe britanskog kralja Charlesa III., piše jučer GPP nakon vožnje veleposlanika Velike Britanije ‘kraljevskim tramvajem’, bila je želja kraljevske obitelji, a koja se i provozala osječkim tramvajem 2016. godine. Bila je to njihova prva vožnja javnim prijevozom ikada, tvrde iz GPP-a.

Naime, jučer je Osijekom, uz brojne druge događaje, vozio i ‘kraljevski tramvaj’, onaj tramvaj u kojem su se Charles III. i Camilla vozili prije 7 godina. U tramvaju su, uz brojne građane, bili i tadašnja vozačica tramvaja, danas umirovljena Verica Bosanac, svakako veleposlanik Simon Thomas i predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Tihomir Florijančić.

Čula se i opet priča o kraljevskoj obitelji i kraljevu šukundjedu Franzu von Tecku, rođenom Osječaninu. A uz ukrase, bile su izložene i ‘butre’ Charlesa III. i Camille, one koje su im izrađene 2016. godine.

– Fantastično je biti ovdje. Uz brojna događanja u Osijeku, ovo je moj najbolji dio, voziti se istim tramvajem koji se vozila kraljevska obitelj. Čak je i vozačica iz mirovine došla na ovaj događaj. Tramvaj je besprijekorno ukrašen. Oduševljen sam ovim – kazao je veleposlanik Thomas.

– Njegova ekselencija sjedi na kraljevom mjestu, a ja na kraljičinom – našalio se uvodno predsjednik Vijeća Tihomir Florijančić, dodajući…

– Evociramo uspomene vozeći se ovim tramvajem, koji je prije 7 godina vozio kraljevsku obitelj.

Veleposlanik Thomas izrazio je uvjerenje kako će ovakvo događanje u Osijeku uvjetovati i veći posjet britanskih turista u perspektivi.

Foto: Grad Osijek, GPP, Facebook (screenshot)