20. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO ‘Inovacije’ na granici: Kamiondžija u kutiju za alat nagurao cigarete!

1 min read
- Pregledom poluprikolice teretnog vozila utvrđeno je da je u drvenoj kutiji za alat izrađeno duplo dno i na taj način stvoren prostor za krijumčarenje.

– Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Službe za mobilne jedinice Vukovar provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Tovarnik spriječili zanimljiv pokušaj krijumčarenja cigareta – javlja Carinska uprava i pojašnjava…

– Provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Tovarnik carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice  – Službe za mobilne jedinice Vukovar prilikom ulaska u carinsko područje Unije izdvojili su radi kontrole teretno vozilo turskih registarskih oznaka kojim je upravljao turski državljanin.

– Pregledom poluprikolice teretnog vozila utvrđeno je da je u drvenoj kutiji za alat izrađeno duplo dno i na taj način stvoren prostor za krijumčarenje.

– Detaljnim pregledom navedenog prostora pronađeno je ukupno 1800 komada skrivenih cigareta bez duhanskih markica Ministarstva financija RH.

– Zbog prekršaja iz članka 137a. stavak 1.  Zakona o trošarinama domišljatom vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu od 3.000 EUR, a pronađene cigarete su oduzete – zaključuje se.

Foto: Carinska uprava (screenshot)