28. svibnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Jabil na sastanku s Radićem u Osijeku! Profil stručnjaka jasno otkriva dinamiku i smjer…

1 min read
'Jabilovci' su danas bili u Osijeku. Profili njihovih stručnjaka ukazuju na najavljeni smjer američke tvrtke u Osijeku, na autoindustriju.

Sve je bliže realizacija prvih 1.500 radnih mjesta Jabila u Osijeku. Oglašavaju ih na svojim mrežnim stranicama, traže stručnjake najrazličitijih profila…

Kotač se pokrenuo, a s njim će doći i druge investicije, realizacije gradskih planova i ideja, gradnjaJuga 4 u perspektivi, kako je naglasio osječki gradonačelnik.

‘Jabilovci’ su danas bili u Osijeku. Profili njihovih stručnjaka na sastanku ukazuju na najavljeni smjer američke tvrtke u Osijeku, na autoindustriju, ali i ozbiljan sastav voditelja operacija svjedoči najavljenoj dinamici i brzoj realizaciji.

– Na sastanku s predstavnicima međunarodne korporacije Jabil – voditeljem projekta Centra izvrsnosti u Osijeku Victorom Manuelom Moralesom, Operativnim direktorom Centra izvrsnosti Osijek Thomasom Mauchom, operativnim direktorom za automobilsku i prijevozničku industriju Bobom Bucklyjem i konzultantom Mariom Shadeom – još smo se jednom uvjerili kako se najveća privatna investicija u povijesti Slavonije i Baranje razvija planiranom dinamikom – objavio je danas gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, svjedočeći fotografijama sastanku…

– Ova investicija pokazatelj je naše usmjerenosti ka nastavku započetog gospodarskog razvoja grada Osijeka, koji za sobom povlači i cijelu regiju – dodao je gradonačelnik Osijeka.

Jabil je, inače, odabrao Osijek za gradnju proizvodnog pogona nakon više mjeseci pregovora s osječkim gradonačelnikom i njegovim suradnicima, izabravši Osijek kao mjesto svojih proizvodnih operacija između 20 drugih raspoloživih europskih gradova. Jedan od razloga tomu bile su i olakšice koje je Grad Osijek osigurao za investitore u poduzetničkoj zoni.

Foto: Facebook (screenshot)