19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Nađena jakna u potoku! Nastavljena opsežna potraga policije, vatrogasaca, HGSS-a, mještana…

2 min read
- Jučer (15. svibnja), oko 18 sati,  u Visokoj Gredi, u potoku Šumetlica, pronađena je jakna, koja sukladno potvrdi člana obitelji pripada nestalom.

Pronađena je jakna osobe za kojom se traga. Potvrdila je to policiji njegova obitelj. No, nestalog Slavonca još nema. Otkako je prije tri dana otišao u šetnju za psom gubi mu se svaki trag. Pas se vratio kući sam i od tog trenutka alarmirane su sve službe.

– Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske nastavljaju potragu za nestalom osobom sukladno objavi u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba Nestale-osobe – javlja policija i nastavlja…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Traganje za nestalim je započelo odmah nakon zaprimljene dojave o nestanku, u Policijskoj postaji Nova Gradiška, dana 13. svibnja, u 22.05 sati. U potrazi sudjeluju policijski službenici temeljne, kriminalističke i interventne policije kao i vodiči sa službenim psima, zajedno sa pripadnicima HGSS-a, dobrovoljnih vatrogasnih društava, lovačkih društava, odnosno udruga, mnoštvom mještana i drugih građana. 

– Unazad dva dana pretraženo je nekoliko desetaka kilometara užeg i šireg područja od mjesta nestanka (Cernik), a pretragu dodatno otežavaju nepovoljni vremenski uvjeti (kiša). 

– Jučer (15. svibnja), oko 18 sati,  u Visokoj Gredi, u potoku Šumetlica, pronađena je jakna, koja sukladno potvrdi člana obitelji pripada nestalom.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Dosadašnje mjere i radnje traganja nisu rezultirale pronalaskom nestalog te se nastavlja opsežna potraga za istim.

– Pozivamo građane ukoliko imaju saznanja o nestalom da obavijeste najbližu policijsku postaju, odnosno nazovu na brojeve telefona 192 ili 112. Također, informaciju mogu dostaviti i putem e-maila na adresu nestali@nestali.hr.

Podsjećamo, prije dva dana počela je potraga na zapadu Brodsko-posavske županije. Policija i HGSS tragaju za 35 godišnjim Darkom Betlachom. Informaciju o nestanku objavili su i na mrežnoj stranici Nestali.gov.hr.

Glasnogovornica PU BPŽ Kata Nujić potvrdila je jutrošnji nastavak potrage za osobom koja je otišla u šetnju i nije se vratila. Neslužbeno se doznaje da se ‘alarm upalio’ već u trenutku kada se pas sam vratio iz šetnje prethodne večeri.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Za njim tragaju i HGSS Stanice Slavonski Brod, DVD Rešetari, DVD Cernik, lovci, mještani…

Darko je rođen ’87. godine u Novoj Gradiški, a prebivalište mu je u Cerniku.

Visok je 186 centimetara, piše na mrežnoj stranici, smeđe je kose i očiju, srednje razvijenosti. Kako nadalje stoji, u trenutku nestanka osoba je bila odjevena u sivu jaknu, bijelu duksu, crnu trenirku i crne gumene čizme.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Nestao je 13. svibnja. Okolnosti nestanka su, stoji na stranici, otišao iz obiteljske kuće oko 18:30 sati u šetnju.

– U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr – navodi se na stranici Nestali.gov.hr.

Foto: Pixabay (ilustracija) & Nestali (screenshot)