1. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Posjete bolesnicima u osječkom KBC-u dozvoljene! Ali, postoje ‘pravila igre’…

1 min read
Epidemija je gotova. Završila. Odlukom Vlade RH, predthodnom odlukom Svjetske zdravstvene organizacije. I 'pravila igre' su se promijenila i u osječkoj bolnici, doznaje se u KBC-u Osijek.

Za vrijeme trajanja epidemije Covid-19, sve od ’20. godine na ovamo, posjete bolesnicima u KBC-u Osijek nisu bile dozvoljene, iznimno je bila omogućena posjeta članovima uže obitelji, osobito teškim i palijativnim pacijentima, ali samo u skladu s tehničkim i organizacijskim mogućnostima pojedinog odjela. Uz, razumije se, poštivanje epidemioloških mjera.

Epidemija je gotova. Završila. Odlukom Vlade RH, prethodnom odlukom Svjetske zdravstvene organizacije. I ‘pravila igre’ su se promijenila i u osječkoj bolnici, doznaje se u KBC-u Osijek.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– U skladu s odlukom Vlade RH o proglašenju kraja epidemije i s obzirom na Preporuke HZJZ za postupanje nakon proglašenja prekida epidemije Covid-19, dozvoljene su posjete u KKBC-u Osijek— javljaju iz Ravnateljstva bolnice, ali…

– …a u svrhu zaštite hospitaliziranih bolesnika preporučeno je 1-2 posjetitelja po bolesniku i obavezno nošenje zaštitne maske – zaključuje se iz KBC-a Osijek.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Inače, posjete su dozvoljene neradnim danom, odnosno nedjeljom i blagdanom od 10 do 12 i od 16 do 18 sati, a radnim danom i subotom od 16 do 17 sati.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)